In vrijheid leven is voor mij vrijheid op alle vlakken in je leven: lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch.

In vrijheid leven (loskomen van een trauma)

In vrijheid leven is voor mij vrijheid op alle vlakken in je leven: lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch. Om je innerlijk verlangen te kunnen voelen en volgen, ben je je hele leven in beweging. De beperkingen die je onderweg tegen kunt komen, zijn vaak gebaseerd op oude pijn, blokkades, verdriet en trauma`s. Deze kunnen een verstoring geven en ervoor zorgen dat je je leven nog maar vanuit 1 bepaalde perceptie kunt waarnemen. Dit betekent dat je je laat leiden op basis van je overtuigingen en ideeën, waarvan de oorsprong in het verleden ligt. Als je gaat inzien hoe dit alles met elkaar verbonden is, heb je de keus: laat ik het zo of wil ik er wat mee gaan doen? Zo kun je oude patronen en overtuigingen in het verleden achterlaten en een nieuw beeld van jezelf in het nu creëren, ongehinderd door iets of iemand. Je gaat ervaren dat je “de controle/regie” weer terugkrijgt over je gedachten en leven, juist door heel veel los te laten en te gaan leren voelen waar je hart ligt en wat voor jou de bedoeling is.

Kinesiologie en spiertesten

Kinesiologie en de spiertesten vinden hun vroege energetische oorsprong in de Oosterse geneeskunde en zijn in het begin van de 20ste eeuw verder ontwikkeld in het Westen.
Kinesiologie is onder te verdelen in een aantal punten:

  • Anatomie van het menselijke lichaam (botten, spieren en organen).
  • Fysiologie (stofwisseling en energieprocessen, chemische processen mbt voeding, ademhaling, spijsvertering).
  • Psyche van de mens (mentaal- emotionele processen).
    Met kinesiologie word je vraag dus vanuit verschillende invalshoeken bekeken: fysiek, emotioneel, energetisch en biochemisch.

Orthomoleculaire geneeskunde

Vanuit deze visie worden klachten behandeld met natuurlijke middelen, zoals (biologische, natuur) voeding, vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren, kruiden, tincturen en homeopathie. Het is hierbij belangrijk dat overal in het lichaam de juiste hoeveelheden voedingsstoffen aanwezig zijn om gezond te zijn en te blijven en om alle functies (ook mentaal, emotioneel, energetisch) te kunnen verrichten. Ieder mens is uniek, dus ook hier draait het om een op maat gemaakt advies. Dit wordt ook wel biochemische individualiteit genoemd. Mocht je medicatie gebruiken, dan overleg ik altijd met een (huis)arts over de eventueel te gebruiken supplementen in combinatie met deze medicatie.

Soms kan het zijn dat ik een aanvullend ontlastingsonderzoek en/of bloedonderzoek waardevol acht. In dat geval maak ik gebruik van de onderzoeken via de huisarts of medisch specialist, Medivere testen en/of het laboratorium Pro Health.